Café de Paris

 -  loading=

Uniwersalne masło ziołowe.

Oryginalna receptura skrywana jest przez właścicieli restauracji Café de Paris w Genewie od ponad 70 lat, a próby rozszyfrowania jej składników podejmowały się najwrażliwsze podniebienia światowej gastronomii. Do dzisiaj pozostają nieodgadnione.

Café de Paris Kurta Schellera

Składniki:

  • 500 g masła 82%
  • 1 łyżeczka soku z cytryny
  • 1 łyżeczka sosu worcestershire
  • 5 kropel tabasco
  • 20 ml brandy
  • 20 ml dry sherry
  • 20 g ketchup
  • 6 g kaparów, drobno posiekanych
  • 5 g mielonej słodkiej papryki
  • 50 g naci pietruszki, drobno posiekanej
  • 1 łyżka musztardy diżońskiej
  • 5 g tłuczonego czarnego pieprzu
  • 2 g rozmarynu
  • 2 g tymianku
  • 2 g oregano
  • 2 g estragonu
  • 5 g anchovies, drobno pokrojonych
  • 5 g imbiru w pudrze
  • 20 g soli
  • 2 gr kurkumy
  • 5 g chili w pudrze
  • 1 żółtko
  • 70 g cebuli, drobno pokrojonej
  • 20 g czosnku
  • 100 ml czerwonego wina, wytrawnego

Przygotowanie.

Wino przelej do garnka, dodaj cebulę i czosnek i gotuj do miękkości, minimum 10 minut. Następnie dokładnie zmiksuj i odstaw do wystygnięcia. Masło przełóż do misy i ubijaj przez 20 minut, aż będzie puszyste i białe. Następnie w kolejności dodawaj składniki cały czas ubijając masę. Przygotowane masło możesz podzielić na porcje i zamrozić.

Nasi partnerzy

Ulotka informacyjna o dotacji z PEFRON
Korzystając z naszej przeglądarki wyrażają Państwo zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies. Używamy ich do celów statystycznych. W programie służącym do obsługi stron internetowych można zmienić ustawienia dotyczące cookies.