Kursy


Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2017-09-24 09:00 3/8
Kurs: Antipasti
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe (1 dzień)
Cena: 450,00 zł
Program szkolenia:
  • Carpaccio
  • Crostini
  • Marynowana barwena
  • Roladka z naleśnika z farszem z warzyw
  • Roladka z bakłażana z farszem z warzywa i anchovies
  • Tarta ziemniaczana na zimno
  • Pierożki z ciasta filo faszerowane marynowanym serem feta
  • Krewetki w czosnku
  • Polędwiczka wieprzowa w panierce z papryki
  • Pieczone ziemniaczki z kwaśną śmietaną
  • Tort z cukinii i łososia
  • Sałatka z marynowanych owoców morza
  • Włoskie pulpeciki
  • Owoce w czekoladzie

Drobne przekąski są jak małe dzieła sztuki, które można podziwiać a potem bezkarnie zjeść. Ich różnorodność docenią najbardziej wymagający smakosze, a pomysły na przepisy zdają się nie mieć końca. Tu liczy się każdy szczegół, od techniki wykonania po piękną prezentację. Szef Kurt Scheller przekona Uczestników, że warto podjąć wysiłek i przygotować antipasti, które będą ozdobą każdego przyjęcia. Ucztę zaczniemy od carpaccio, rozkręcimy się przy roladkach, pierożkach i pulpecikach, a skończymy na bajecznych owocach w czekoladzie. Przekonamy każdego, że małe jest piękne. ;)

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2017-08-29 09:00 1/8
Kurs: Azja? Całkiem blisko!
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe (1 dzień)
Cena: 400,00 zł
Program szkolenia:

• Spring roll
• Zupa Tom Kha Gai
• Zupa z pierożkami Won Ton
• Ryż orientalny
• Krewetki w żółtym curry z ananasem
• Łosoś Tandoori
• Dorada w sosie sojowym, aromatyzowana imbirem
• Kurczak curry
• Kaczka w orientalnych przyprawach
• Krem karmelowy z trawą cytrynową
• Tort bananowy

Kuchnia azjatycka to bogactwo produktów i niesamowitych przypraw. Receptury dań nie są aż tak skomplikowane, ale sekret ich właściwego przygotowania tkwi  w wyważeniu smaków i aromatów. Tej sztuki Uczestnicy nauczą się od samego Szefa Kurta Schellera. Podczas kursu poznają zupełnie nowe przyprawy i zabiorą do domu przepisy, dzięki którym będą mogli zamienić codzienne dania na azjatycką ucztę.

 

Każdy Uczestnik otrzyma przyprawę i  pamiątkowy dyplom.

Kurs: Bella Italia!
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: inne
Cena: 850,00 zł
Program szkolenia:

• Mozarella carrozza
• Pomidor faszerowany kozim serem z krewetką
• Pieczony ziemniak z serem
• Toskańska sałatka Panzanella
• Marynowana barwena
• Vitello tonnato
• Risotto
• Makaron z pesto
• Tort ze szpinaku
• Tuńczyk w warzywach po kalabryjsku
• Diabeł morski na sosie z białego wina
• Kurczak w cytrynie
• Piccata
• Saltimbocca
• Stek Rossini
• Ossobuco z polentą i grzybami
• Brassato w czerwonym winie
• Tiramisu
• Panna cotta

Kuchnia włoska to olbrzymie kulinarne bogactwo. Fascynuje już od pierwszego kęsa, czarując rodzimymi produktami, z których część przetwarzana jest w ten sam sposób od setek lat. Tradycje kulinarne przekazywane z pokolenia na pokolenie i miłość do jedzenia sprawiają, że kuchnia włoska podbija serca smakoszy na całym świecie. Tym kursem spróbujemy trafić do serc Uczestników, którzy poznają tajniki przygotowania świeżego makaronu, przyrządzania risotto, czy klasycznych włoskich deserów.

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2 

Dzień 1: 18.11.2017 -   9:00 - 14:00

Dzień 2: 19.11.2017 -   9:00 - 14:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i  pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2017-10-19 09:00 6/8
Kurs: Desery
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe (1 dzień)
Cena: 400,00 zł
Program szkolenia:
  • Won ton z owocami
  • Clafoutis
  • Krem Linzer
  • Kulki Mozzarta
  • Truffle czekoladowe
  • Suflet malinowy
  • Granita
  • Parfait z riccoty
  • Tort piwny
  • Bezy czekoladowe

Nowa porcja słodkości prosto z kuchni Szefa Schellera! Od przepisów na szybkie, słodkie co nieco, po wyrafinowane desery na specjalne okazje. Wszystko oprószone pudrem, osłodzone czekoladą i podkręcone kropelką czegoś mocniejszego. Nikogo nie ominie również porcja informacji technicznych: jak odpowiednio dobrać czekoladę, czy zapewnić sobie sukces w konfrontacji z sufletami. ;) Będzie słodko, wytrawnie, orzeźwiająco i zaskakująco.

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Kaczka i kurczak
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe
Cena: 450,00 zł
Program szkolenia:
  • Kurczak pieczony w skorupie solnej
  • Galantyna z kurczaka
  • Consomme z kurczaka
  • Kurczak Jerk
  • Cassoulet z kaczki
  • Kacze piersi w pięciu smakach
  • Pieczeń z kaczki i kurczaka
  • Faszerowany kurczak baby

Skoro każdy z nas zjada ponad 20 kg drobiu rocznie to róbmy to w pięknym stylu! Podczas warsztatów poświęconych kurczakowi i kaczce Uczestnicy nauczą się podstawowych sposobów obróbki, poznają techniki porcjowania i sposoby przygotowywania. Dzięki nauce u boku Szefa Kurta Schellera drobiowe dania nigdy się nie znudzą. W menu przepisy inspirowane kuchnią polską, francuską, szwajcarską i azjatycką.

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2017-09-01 09:00 0/8
Kurs: Kuchnie świata
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe (1 dzień)
Cena: 400,00 zł
Program szkolenia:
  • Liban: Tabbouleh
  • Izrael: Hummus
  • Polska: Tatar
  • Francja: Zupa rybna
  • Tajlandia: Curry z kurczakiem
  • Hiszpania: Paella
  • Szwajcaria: Roesti z serem, jajkiem i pomidorem
  • Rosja: Stroganow
  • Włochy: Marynowana ryba w pomidorach
  • Francja: Tarta Tatin

Tak intensywna i sycąca podróż możliwa jest tylko u nas! Hiszpania, Rosja, Tajlandia, Szwajcaria… będziemy wszędzie tam, gdzie poniesie nas kulinarna wyobraźnia. Uczestnicy kursu przygotują wszystkie dania wspólnie z Szefem Kurtem Schellerem, który uwielbia podróżować i z pewnością opowie niejedną kulinarną historię. Zapraszamy na wspólną wyprawę, bo nie od dziś wiadomo, że podróże kształcą. Szczególnie te pełne dobrego jedzenia.
 

Każdy Uczestnik otrzyma przyprawę i pamątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2017-08-31 09:00 1/8
Kurs: Mięso
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe (1 dzień)
Cena: 500,00 zł
Program szkolenia:

• Sos mięsny
• Tatar wołowy
• Cielęcina piccata z risotto
• Kiełbaska drobiowa
• Stroganow
• Stek z polędwicy wołowej z sosem bearnaise
• Jagnięcina po prowansalsku z warzywami
• Wariacja z pieczonych ptaków

Pora odkryć wszystkie mięsne sekrety, odczarować mity i zasmakować w najlepszych kąskach! Oprawianie, czyszczenie, krojenie, rozbijanie, marynowanie, pieczenie, duszenie, gotowanie, smażenie… będzie intensywnie, wołowo, wieprzowo, drobiowo, dziko i baaardzo smacznie. Zaczniemy od mięsnego sosu, a skończymy na wariacji z pieczonych ptaków. Uczestnicy nauczą się rozpoznawać najlepszy i najświeższy produkt, z którego w domu przygotują prawdziwą mięsną ucztę.

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Niedzielny brunch
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe
Cena: 400,00 zł
Program szkolenia:
  • Jajko po benedyktyńsku na toście z sosem hollandaise
  • Consomme z warzywami
  • Smażony kalafior z papryką
  • Fenkuł faszerowany warzywami na sosie pomidorowym
  • Krewetka w cieście francuskim
  • Naleśnik szpinakowy
  • Suflet wegetariański
  • Stek z jajkiem w koszulce
  • Mus czekoladowy

Nie od dziś wiadomo, że proste i pyszne jedzenie jest najlepszym towarzyszem weekendowego wypoczynku. Pod okiem Szefa Kurta Schellera, Uczestnicy przygotują dania, którymi zaimponują nawet najbardziej wymagającym gościom. Od sufletu, przez krewetki, po stek i jajka po benedyktyńsku. Łączenie prostych składników w wyrafinowane dania, techniki wykonania, sposoby podania – tego wszystkiego Mistrz nauczy gości naszych niedzielnych spotkań w kuchni.

 

Każdy uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2017-08-21 11:00 0/8
Akademia Kurta Schellera - studio
2017-10-23 11:00 2/8
Kurs: Niezbędnik kulinarny - profesjonalnie dla początkujących
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: inne (5 dni)
Cena: 2 550,00 zł
Program szkolenia:

Droga do kulinarnej perfekcji bywa długa, kręta i wyboista, dlatego warto uczyć się od najlepszych. Zapraszamy na wyjątkowy, pięciodniowy kurs podstaw dobrej kuchni, pod okiem Szefa Kurta Schellera. W programie ponad 60 przepisów! Od wywarów, zup i sosów, przez mięsa, ryby i owoce morza, po makarony, kasze i ryże, że o deserach nie wspomnimy ;) Zapraszamy wszystkich, którzy zaczynają swoją przygodę z gotowaniem oraz tych, którzy chcą pogłębiać swoją wiedzę pod okiem Mistrza. Coś specjalnie dla głodnych wiedzy, inspiracji i nowych pomysłów na proste, ale doskonałe dania.

 

  • Dzień 1: 11.00 - 16:00
  • Dzień 2:   8:00 - 15:00
  • Dzień 3:   8:00 - 15:00
  • Dzień 4:   8:00 - 15:00
  • Dzień 5:   8:00 - 15:00

Szczegółowy program dostępny tutaj.

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 5

Akademia Kurta Schellera - Studio

Dzień 1: 21.08.2017

Dzień 2: 22.08.2017

Dzień 3: 23.08.2017

Dzień 4: 24.08.2017

Dzień 5: 25.08.2017

 

Akademia Kurta Schellera - Studio

Dzień 1: 23.10.2017

Dzień 2: 24.10.2017

Dzień 3: 25.10.2017

Dzień 4: 26.10.2017

Dzień 5: 27.10.2017

 

Każdy Uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia kursu, fartuch i zestaw przypraw.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2017-09-02 09:00 1/8
Kurs: Owoce morza
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe (1 dzień)
Cena: 550,00 zł
Program szkolenia:
  • Homar Newburg
  • Zupa z homara
  • Sos z homara z makaronem
  • Szaszłyk z ryby i krewetek
  • Mule po prowansalsku z lawendą
  • Paella z owocami morza
  • Sałatka z ośmiornicy
  • Faszerowane kalmary

Smakują jak najpiękniejsze wakacje, wspomnienie gorących plaż i wieczorów do samego rana. Owoce morza to nieskończone bogactwo smaków i inspiracja do wyjątkowych dań. Przedłużamy wakacje i zapraszamy na warsztaty pełne krewetek, muli, kalmarów i ośmiornic. Szef Kurt Scheller nauczy Uczestników jak wybierać i rozpoznawać świeże owoce morze, jak je obierać, oczyszczać, gotować, dusić i smażyć. W finale, każdy stanie oko w oko z żywym homarem! Zapraszamy wszystkich, którzy w kuchni chcą wypłyną na szerokie wody. ;)

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Pierwsze kroki w kuchni
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe
Cena: 400,00 zł
Program szkolenia:
  • Jajecznica z łososiem na toście
  • Bulion drobiowy z naleśnikiem
  • Spaghetti z sosem bolońskim
  • Risotto w kilku odsłonach
  • Filet pstrąga w sosie cytrynowym
  • Stek z sosem z pieprzu
  • Creme brulee

Gotowanie wody to nic trudnego. Gotowanie w wodzie wymaga nieco większych umiejętności, a technika to już zupełnie inna bajka! Na tym kursie Uczestnicy zmierzą się z codziennymi kuchennymi wyzwaniami, a Szef Kurt Scheller zadba, by opanowali je do perfekcji. Filetowanie ryb, rozbiór drobiu, czy wprawne krojenie warzyw - zapraszamy do nauki podstaw, niezbędnych w drodze do kulinarnej perfekcji.

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Ryby
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe
Cena: 400,00 zł
Program szkolenia:

• Tatar ze śledzi
• Zupa rybna po śródziemnomorsku
• Medalion łososia na ziołowym sosie z białego wina z puree ziemniaczanym
• Piccata z dorady z sosem curry i zielonym makaronem
• Filet pstrąga na szpinaku z ryżem Venere
• Filet okonia morskiego z musem rakowym na pomidorowym sosie z brandy

Kto chciałby przeżyć prawdziwą kulinarną przygodę powinien nie tylko złowić rybę, ale przede wszystkim nauczyć się rozpoznawać te najświeższe z dostępnych w sklepach. Tym razem obejdzie się bez wędek, bo na Uczestników będą czekały najlepsze produkty i Szef Kurt Scheller, gotowy na wspólne gotowanie. Na warsztatach każdy spróbuje samodzielnego filetowania, będzie też gotowanie, smażenie, pieczenie i przygotowywanie dodatków. Na zakończenie rejsu po kulinarnych wodach, Uczestnicy zasiądą do wspólnego stołu. Wszystkie ręce na pokład!

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Ryby i owoce morza
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe
Cena: 500,00 zł
Program szkolenia:
  • Krewetki w tempurze z kremowym wasabi
  • Risotto szafranowe z krewetkami
  • Kremowa zupa z muli z jajkiem
  • Rolada z pstrąga i szpinaku z ravioli
  • Dorada w pieprzu z sosem pomidorowym
  • Suszony dorsz z suszoną śliwką
  • Barwena z ziemniaczanym pesto
  • Małże św. Jakuba na sosie z papryki

Kulinarny rejs po świecie ryb i owoców morza to niezapomniana przygoda. Różnorodność dostępnych produktów przywoła najpiękniejsze wspomnienia ze śródziemnomorskich targów, a wiedza przekazana przez Szefa Kurta Schellera otworzy wrota do najlepszych nadmorskich kuchni. Uczestnicy nauczą się po czym rozpoznać świeżą rybę, jakiego noża użyć do filetowania, własnoręcznie obiorą krewetki, sprawdzą jakość małży i muli… Będzie intensywnie i pracowicie, ale satysfakcji z doskonale przygotowanych dań warta jest każdych wysiłków. ;)

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2017-10-18 09:00 6/8
Kurs: Ryby!
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe (1 dzień)
Cena: 530,00 zł
Program szkolenia:
  • Wywar z ryby na zupę
  • Zupa rybna z szafranem i sosem Rouille
  • Wywar z ryby na sos
  • Łosoś pieczony w niskiej temperaturze z sosem beurre blanc
  • Grillowany stek łososia
  • Smażona faszerowana sola z sosem tatarskim
  • Duszona tusza pstrąga z farszem mousseline
  • Pieczona ryba z sosem hollandaise
  • Terryna z wędzonych ryb

Te warsztaty przygotowaliśmy specjalnie z myślą o miłośnikach ryb. Jak grillować łososia, by był cudownie soczysty? Jak przygotować wykwintną zupę rybną z szafranem? Żadne pytanie nie pozostanie bez odpowiedzi, a przygotowywanie morskich specjałów stanie się czystą przyjemnością. Uczestnicy nauczą się oceniać świeżość ryb i poznają techniki ich obróbki. Praca z doskonałej jakości produktem pod okiem Szefa Kurta Schellera to szansa, by nauczyć się przygotowywania nawet najbardziej wykwintnych dań z rybami w roli głównej!

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Sekrety kuchni francuskiej
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: inne
Cena: 850,00 zł
Program szkolenia:

• Sałatka nicejska
• Tapenade
• Pieczony camembert
• Suflet serowy
• Pieczone małże św. Jakuba
• Zupa rybna a’la Bouillabaisse Rouille
• Zupa Garbure
• Ratatouille
• Praliny z sandacza z sosem rakowym
• Tartiflette z ziemniaków i sera
• Kacza pierś Magret z jabłkami
• Kurczak au vin rouge
• Noga jagnięca z ziemniakami gratin
• Cielęcina blanquette
• Naleśnik Brittany z owocami morza lub Suzette
• Creme brulee
• Tarta tatin
• Puch na sosie waniliowym

Kuchnia francuska to klasyka i punkt odniesienia dla mistrzów na całym świecie. Niedościgniony ideał i inspiracja dla kolejnych pokoleń młodych szefów. Doskonałość na każdym etapie to kwintesencja cuisine francaise. Począwszy od wyboru produktu, poprzez mise en place, techniki obróbki i przygotowanie, aż po samą prezentację, wszystko musi być idealne. Kuchnia francuska to celebracja życia w najlepszym wydaniu! Pod okiem Szefa Kurta Schellera Uczestnicy poznają sekrety tej trudnej sztuki i przygotują najbardziej klasyczne przepisy. Te warsztaty to crème de la crème w naszej ofercie!

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2

Dzień 1: 02.12.2017 - 9:00 - 14:00

Dzień 2: 03.12.2017 - 9:00 - 14:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i  pamiątkowy dyplom.

Kurs: Śródziemnomorskie smaki
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: inne
Cena: 850,00 zł
Program szkolenia:
  • Tort ze szpinaku i sera feta
  • Faszerowane liście winne
  • Baba Ganoush
  • Hummus
  • Tabouleh
  • Naleśnik z cukinii
  • Zupa rybna
  • Zupa Bourride
  • Dorada chermoula
  • Pieczony w całości okoń morski
  • Kurczak z szafranem
  • Kurczak z ziołami po marokańsku
  • Kus kus
  • Paella
  • Risotto
  • Kiełbaska Merguez
  • Jagnięcina z lawendą
  • Ossobuco z polentą
  • Manti z farszem z wołowiny
  • Sałatka pomarańczowa
  • Pudding
  • Ptysiowe frittersy z miodem

Kuchnia śródziemnomorska to tradycje kulinarne wielu narodowości. Różnorodność dań, od delikatnych południowoeuropejskich do intensywnych i aromatycznych bliskowschodnich, zadowoli najbardziej wymagające podniebienie. Kulinarna podróż przez smaki i aromaty przesycone słońcem to idealny wybór dla miłośników podróży i poszukiwaczy kulinarnych inspiracji. Trening z technik krojenia warzyw, obróbki, wysmażania i pieczenia ryb oraz mięs pozwoli Uczestnikom na późniejsze wszechstronne wykorzystanie zdobytej wiedzy. Grecja, Hiszpania, Francja… pod okiem Szefa Kurta Schellera wakacje w kuchni mogą trwać cały rok.

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2

Dzień 1: 00.00.2017 - 9:00 - 14:00

Dzień 2: 00.00.2017 - 9:00 - 14:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Sushi i smaki Azji
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe
Cena: 500,00 zł
Program szkolenia:
  • Maki z warzywami
  • Nigiri z łososiem
  • Nigiri z krewetką
  • Omlet japoński
  • Spring roll
  • Wietnamska zupa pho
  • Ryż orientalny
  • Kacze piersi w pięciu smakach
  • Kociołek z owocami morza
  • Owoce morza w mleku kokosowym z tajską bazylią
  • Ryba w sosie słodko - kwaśnym
  • Kurczak w czerwonym curry

Kulinarne mody przychodzą i odchodzą, a idealnie przygotowane sushi smakuje zawsze. Technika, składniki, wygląd i smak – dobre sushi wymaga perfekcji w każdym calu. Zapraszamy na wyjątkowe warsztaty – kwintesencję podróży po kontynencie egzotycznych aromatów i niespotykanych przypraw. Szef przygotuje z Uczestnikami wyjątkowe dania rodem z Japonii, Indonezji, Chin, Tajlandii i Wietnamu. Przybliży techniki obróbki produktów i łączenia smaków w prawdziwie azjatyckim stylu!

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Słodko!
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe
Cena: 400,00 zł
Program szkolenia:
  • Krem bawarski
  • Krem karmelowy
  • Krem brulee
  • Mus czekoladowy
  • Brownie
  • Suflet waniliowy
  • Pieczone jabłko
  • Owoce sezonowe w cieście migdałowym
  • Śliwki w cieście francuskim
  • Szwajcarskie Schenkeli

Deser wieńczy dzieło, a słodyczy nigdy za wiele. W myśl tych prostych zasad oddamy się rozpuście płynącej czekoladą i pachnącej wypiekami. Uczestnicy przygotują lekkie jak chmurka kremy, musy i suflety, upieką treściwe brownie i delikatne suflety, wyczarują słodkie cuda z sezonowych owoców. Nikogo nie ominie również porcja informacji technicznych: jak odpowiednio dobrać czekoladę, czy jak pracować ze śmietaną. Gwarantujemy wysoki poziom cukru i doskonałą zabawę pod okiem Szefa Kurta Schellera.

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2017-08-30 09:00 0/8
Kurs: Viva Italia!
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe (1 dzień)
Cena: 400,00 zł
Program szkolenia:
  • Kurczak w sosie cytrynowym
  • Kurczak w czerwonym winie
  • Risotto na trzy sposoby
  • Zupa fasolowa z warzywami i bekonem
  • Okoń morski w sosie oliwkowym z kaparami
  • Okoń morski marynowany w papryce
  • Stek Rossini
  • Ossobuco
  • Tiramisu
  • Panna Cotta

Viva włoskie smaki! Zapraszamy na warsztaty pełne słońca, wyjątkowych doznań i tradycyjnych potraw. Kuchnia włoska to olbrzymie kulinarne bogactwo, z którego wybierzemy najpyszniejsze kąski. Uczestnicy poznają proces przygotowywania dań na wszystkich etapach – od doboru składników, przez przygotowanie, po prezentację. W jeden dzień dookoła Włoch z Szefem Kurtem Schellerem! Takiej wycieczki nie można sobie odmówić. Na koniec Uczestnica usiądą przy wspólnym stole i jak w prawdziwej włoskiej rodzinie będą delektować się wszystkimi przygotowanymi przez siebie daniami.


Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Wieprzowina
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe
Cena: 450,00 zł
Program szkolenia:
  • Golonka z grzybami pod ciastem
  • Buty kardynała
  • Schab z puree jabłkowym
  • Wieprzowina stir fry z imbirem i kolendrą
  • Saltimbocca z risotto
  • Glazurowane policzki wieprzowe
  • Cubano sandwich z karkiem wieprzowym

W tej odsłonie mięsnych kursów to wieprzowina będzie gwiazdą! Uczestnicy wezmą na warsztat popularne kawałki i mniej znane kąski. Szef Kurt Scheller podpowie jakie przyprawy najbardziej lubią się z wieprzowiną i jak wydobyć z niej pełnię smaku.  Od polików po golonkę, od smażenia po duszenie, od sandwicha po dania główne. Będzie pysznie, różnorodnie i bardzo inspirująco. W końcu nie na co dzień zjada się buty kardynała. ;)

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2017-10-20 09:00 0/8
Kurs: Wołowina i cielęcina
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe (1 dzień)
Cena: 550,00 zł
Program szkolenia:
  • Sos mięsny
  • Wątróbka cielęca z szałwią i bekonem
  • Gicz cielęca z pomarańczami
  • Cielęcina po Zurychsku
  • Rostbef burger z puree ziemniaczanym
  • Antrykot Strindberg
  • Steki z polędwicy wołowej z sosem bearnaise
  • Wołowina z chimichurri

Zapraszamy na warsztaty dla osób, które kochają mięso i chcą nauczyć się doceniać każdy jego kawałek. Szef Kurt Scheller nauczy Uczestników jak wybierać najlepszą wołowinę i na co zwracać uwagę przy zakupie cielęciny. Opowie do czego najlepiej wykorzystać poszczególne części, jak je kroić, oczyszczać i dzielić. W części praktycznej każdy zmierzy się ze smażeniem, duszeniem, gotowaniem i pieczeniem. Stopnie wysmażenia przestaną być dziełem przypadku, a przygotowanie mięsnej uczty stanie się prawdziwą przyjemnością.

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Termin: Ilość miejsc:
Akademia Kurta Schellera - studio
2017-09-04 10:00 2/8
Akademia Kurta Schellera - studio
2017-10-09 10:00 4/8
Kurs: Wywary, sosy i... uczta
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: inne (4 dni)
Cena: 2 400,00 zł
Program szkolenia:

Mistrzowska nowość wśród naszych warsztatów. Podczas czterodniowego szkolenia, Szef Kurt Scheller odsłoni przed Uczestnikami tajemnice najlepszych wywarów i sosów, których odpowiednie przygotowanie to dowód prawdziwego kunsztu kucharza. Dobre receptury, czas i spokój to podstawy sukcesu. Przed nami ponad 30 przepisów na wywary i sosy oraz kompletne dania, do których pasują najlepiej! Program warsztatów zawiera także najważniejsze aspekty techniczne, w tym pełną obróbkę warzyw, owoców, ryb, owoców morza i mięs. Praktyka czyni mistrza, a tej na pewno nie zabraknie podczas intensywnych dni nauki i kosztowania najlepszych dań razem z Mistrzem.

 

  • Dzień 1: 10.00 - 16:00
  • Dzień 2:   9:00 - 15:00
  • Dzień 3:   9:00 - 15:00
  • Dzień 4:   9:00 - 15:00

 

 

Sczegółowy program dostępny tutaj.

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 4

Akademia Kurta Schellera - Studio

Dzień 1: 04.09.2017 - 10:00 - 16:00

Dzień 2: 05.09.2017 -   9:00 - 15:00

Dzień 3: 06.09.2017 -   9:00 - 15:00

Dzień 4: 07.09.2017 -   9:00 - 15:00

 

Akademia Kurta Schellera - Studio

Dzień 1: 09.10.2017 - 10:00 - 16:00

Dzień 2: 10.10.2017 -   9:00 - 15:00

Dzień 3: 11.10.2017 -   9:00 - 15:00

Dzień 4: 12.10.2017 -   9:00 - 15:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia kursu, fartuch i zestaw przypraw.