Kursy


Kurs: Kuchnia azjatycka
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe
Cena: 500,00 zł
Program szkolenia:
  • Sajgonki
  • Zupa Tom Yum
  • Ryż z orientalnymi przyprawami
  • Biały ryż z imbirem
  • Curry z kurczakiem po indyjsku
  • Curry z krewetkami i ananasem po tajsku
  • Sejsce warzywa
  • Kaczka w orientalnych przyprawach
  • Sejsce banany z toffi i sezamem

Kuchnia azjatycka do doskonały bogactwoch produktów, dodatków w postaci sosów i aromatycznych przypraw. Receptury dań nie są aż tak skomplikowane, ale wykonanie dań z pewnością przywykł lepiej kiedy podejrzy się sztukę pracy Mistrza. Zapraszamy do udziału w przygotowaniu tych niesamowitych dań oraz kulinarnej podróży po różnych zakątkach Azji.

 

DNI SZKOLENIOWYCH: 1

Dzień 1: 00.00.2021 -     9:00 - 14:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Kuchnia francuska
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe
Cena: 500,00 zł
Program szkolenia:
  • Jajko w koszulce a la Carême
  • Suflet serowy
  • Gratynowana zupa cebulowa
  • Medalion łososia z kremowym sosem grzybowym i szpinakiem
  • Kurza pierś w sosie musztardowym z purée ziemniaczanym
  • Antrykot au poivre
  • Mus czekoladowy
  • Sables

Kuchnia francuska do klasyka i punkt odniesienia dla mistrzów na całym świecie. Niedościgniony ideał i inspiracja dla kolejnych pokoleń młodych szefów. Doskonałość na każdym etapie do kwintesencja kuchnia francaise. Począwszy od wyboru, mis poprzeze en place, techniki obróbki i i przygotowanie, aż po samą prezentację, wszystko musi być idealne. Kuchnia francuska do celebracji życia w najlepszym wydaniu! Pod okiem Szefa Kurta Schellera Uczestniky poznają sekrety tej trudnej sztuki i przygotują najbardziej klasyczne przepisy. Te warsztaty do crème de la crème w naszej ofercie!

 

DNI SZKOLENIOWYCH: 1

Dzień 1: 11.06.2021 -     9:00 - 14:00

 

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Kuchnie świata
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: inne
Cena: 1 000,00 zł
Program szkolenia:
  • Liban: Hummus
  • Jamajca: Patty z wołowiną
  • Japonia: Sushi - maki z warzywami                                  nigiri z rybą
  • Tajlandia: Zupa Tom Yum
  • Francja: Quiche Lorraine
  • Włochy: Risotto w kilku odsłonach
  • Rosja: Kulebiak z łososiem
  • Francja: Antrykot z masłem Cafe de Paris,                           ziemniaki maxim
  • Mozambik: Kurczak Piri Piri
  • Austria: Stek cielęcy po wiedeńsku
  • USA: Apple pie
  • Francja: Fondant

Tak intensywna i sycąca podróż możliwa jest tylko u nas! Liban, Tajlandia, Włochy,  Mozambik… będziemy wszędzie tam, gdzie poniesie nas kulinarna wyobraźnia. Uczestnicy kursu przygotują wszystkie dania wspólnie z Szefem Kurtem Schellerem, który uwielbia podróżować i z pewnością opowie niejedną kulinarną historię. Zapraszamy na wspólną wyprawę, bo nie od dziś wiadomo, że podróże kształcą. Szczególnie te pełne dobrego jedzenia. 

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 2 

Dzień 1: 29.05.2021 -     9:00 - 14:00

Dzień 2: 30.05.2021 -     9:00 - 14:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamątkowy dyplom.

Kurs: Kurs profesjonalny
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: inne
Cena: 2 550,00 zł
Program szkolenia:

Droga do kulinarnej perfekcji bywa długa, kręta i wyboista, dlatego warto uczyć się od najlepszych. Zapraszamy na wyjątkowy, czterodniowy kurs podstaw dobrej kuchni, pod okiem Szefa Kurta Schellera. W programie ponad 50 przepisów! Od wywarów, sosów i dressingów, przez mięsa, ryby i owoce morza, po makarony i wariacje z ziemniaków, że o deserach nie wspomnimy ;) Zapraszamy wszystkich, którzy zaczynają swoją przygodę z gotowaniem oraz tych, którzy chcą pogłębiać swoją wiedzę pod okiem Mistrza. Coś dla specjalnie głodnych wiedzy, inspiracji i nowe pomysłów na proste, ale doskonałe dania.

 

  • Dzień 1:   9.00 - 14:30
  • Dzień 2:   9:00 - 14:30
  • Dzień 3:   9:00 - 14:30
  • Dzień 4:   9:00 - 14:30

Szczegółowy program dostępny tutaj.

 

DNI SZKOLENIOWYCH: 4

  • Dzień 1: 14.06.2021
  • Dzień 2: 15.06.2021
  • Dzień 3: 16.06.2021
  • Dzień 4: 17.06.2021

 

Każdy Uczestnik otrzyma certyfikat ukończenia kursu i fartuch.

Kurs: Mięso
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe
Cena: 575,00 zł
Program szkolenia:
  • Sos mięsny
  • Tatar z tostem Melba
  • Cielęcina po szwajcarsku z roesti
  • Polędwica wołowa z sosem piernikowym
  • Wierzowina Duroc po mediolańsku
  • Sos Nduja, makaron
  • Żeberka jagnięce z ratatouille                                 i naleśnikiem z cieciorki
  • Antrykot z masłem Cafe de Paris
  • Kacze piersi w sosie pomarańczowym

Sztuka przygotowania dobrego mięsa do wyzwanie. Oprawianie, czyszczenie, krojenie, rozbijanie, marynowanie, pieczenie, duszenie, gotowanie czy smażenie powinnoć się wedle dobrych i zasadych sprawdzonych. Dodatkowo w parze umiejętności z umiejętnościami powinien dobra sztuka mięsa, dlatego uczestnicy dowiedzą się jak rozpoznać dobry jakościowo produkt.

 

DNI SZKOLENIOWYCH: 1

Dzień 1: 12.06.2021 -     9:00 - 14:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Niezbędnik kulinarny
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: inne
Cena: 1 000,00 zł
Program szkolenia:
  • Sos mięsny
  • Wywar drobiowy
  • Wywar z ryb na zupę
  • Zupa rybna
  • Ubieranie się francuski
  • Sos bearnaise
  • Sos hollandaise (Sos hollandaise)
  • Majonez (Majonez)
  • Koktajl z krewetek
  • Omlet francuski
  • Jajko po benedyktyńsku ze szpinakiem
  • Filet pstrąga z sosem ziołowym
  • Krewetki w czosnku
  • Medalion łososia pieczony w niskiej temperaturze
  • Risotto w kilku odsłonach
  • Wariacje z ziemniaków
  • Biodrówka jagnięca z oliwkami
  • Ratatouille
  • Stek z antrykotu
  • Kurczak z sosem musztardowym
  • Schab cielęcy po mediolańsku
  • Creme brulee (Creme brulee)
  • Krem karmelowy
  • Suflet (Suflet)

Niezbędnik kulinarny do dobrego wyboru dla tych, które stawiają pierwsze kroki w kuchni. Obróbka szerokiej gamy produktów na początku kulinarnych w grze do umiejętności niełatwe i wymagające treningu. Prawidłowy instruktaż w zakresie obróbki warzyw i owoców, mięs i ryb, a tylko przygotowania uniwersalnych i klasycznych dodatków oraz deserów będzie dobry początkiem kulinarnej przygody my własnej kuchni.

 

DNI SZKOLENIOWYCH: 2

Dzień 1: 08.06.2021 - 9:00 - 14:00
Dzień 2: 09.06.2021 - 9:00 - 14:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.

Kurs: Pierwsze kroki w kuchni
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe
Cena: 500,00 zł
Program szkolenia:
  • Sałatka z pomarańczy z oliwkami
  • Bulion drobiowy
  • Makaron
  • Carbonara
  • Saltimbocca alla Romana
  • Risotto
  • Stek z łososia z sosem hollandaise
  • Filet pstrąga po millersku
  • Kotlet wieprzowy millanaise
  • Suflet pomarańczowy

Pierwsze kroki w kuchni bywają trudne. Mając jednak od początku podstawowe wiadomości unikniesz wielu istotnych pomyłek! Na tym kursie Uczestnicy zmierzą się z codziennymi kuchennymi wyzwaniami, a Szef Kurt Scheller zadba, by opanowali je do perfekcji. Filetowanie ryb i owoców, wprawne krojenie warzyw, czyszczenie mięsa - zapraszamy do nauki podstaw, niezbędnych w drodze do kulinarnej perfekcji.

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 1

Dzień 1: 00.00.2021 -     9:00 - 14:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamątkowy dyplom.

Kurs: Ryby
Prowadzący: Kurt Scheller
Rodzaj kursu: jednodniowe
Cena: 550,00 zł
Program szkolenia:

•  Wywar z ryb na sos
•  Suflet z wędzonym łososiem
•  Rolada z pstrąga z sosem beurre blanc               i kaszą pęczak
•  Medalion łososia z sosem hollandaise,                   fleuron z ciasta francuskiego
•  Pieczona dorada po śródziemnomorsku
•  Filet jesiotra a'la Bristol
•  Stek z tuńczyka z cukinią

 

 

Kto chciałby przeżyć prawdziwą kulinarną przygodę powinien nie tylko złowić rybę, ale przede wszystkim nauczyć się rozpoznawać te najświeższe z dostępnych w sklepach. Tym razem obejdzie się bez wędek, bo na Uczestników będą czekały najlepsze produkty i Szef Kurt Scheller, gotowy na wspólne gotowanie. Na warsztatach każdy spróbuje samodzielnego filetowania, będzie też gotowanie, smażenie, pieczenie i przygotowywanie dodatków. Na zakończenie rejsu po kulinarnych wodach, Uczestnicy zasiądą do wspólnego stołu. Wszystkie ręce na pokład!

 

ILOŚĆ DNI SZKOLENIOWYCH: 1

Dzień 1: 00.00.2021 -     9:00 - 14:00

 

Każdy Uczestnik otrzyma fartuch i pamiątkowy dyplom.